Dr Kisić posle primanja vakcine protiv korone: “Ponosna sam, počinje aktivna borba…”

1
(BETAPHOTO/KANCELARIJA ZA SARADNJU)

Ministarka za rad, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas, nakon primanja vakcine protiv koronavirusa, da su potrebne dve doze vakcine i da se smatra da je imunitet stečen sedam dana nakon druge doze.

“Nakon 28 dana od primanja prve doze ćemo organizovati posete za stare u gerontološkim centrima”, rekla je Kisić Tepavčević, a prenosi portal Nova.rs.

Istakla je da je danas zaista veliki dan za Srbiju i da je ponosna što je Srbija “među prvim zemljama koje su nabavile vakcinu”.

“Danas počinje vakcinacija za najugroženije, to jest najstarije sugrađane koji su u staračkim domovima. Ponosna sam na sve njih. Vakcina je besplatna i dobrovoljna. Imamo veliku zainteresovanost i oni (stari) pokazuju kako treba da se ponašamo”, rekla je ministarka.

Dodala je da se time od danas kreće u aktivnu borbu protiv koronavirusa, odnosno, počinje se sa aktivnom imunizacijom.

“Vakcine će pristizati i mi ćemo se vakcinisati u skladu sa operativnim planom i prioritizacijom koja je napravljena”, rekla je Kisić Tepavčević.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

1 KOMENTAR

  1. С’обзиром на количине које је “измолио” председник, као и наступајућу динамику, сва је прилика да ће се та борба претворити у тридесетогодишњи рат.

Comments are closed.