Dr Jovanović o drastičnom padu novozaraženih: “Nesigurno je i dalje, ali bolje. Ova bolest se pokazala kao nepredvidiva i teška…”

0
Foto: Printscreen Youtube

Verica Jovanović, direkotrka Instituta “Dr Milan Jovanović Batut”, izjavila je da je epidemiološka situacija u Srbiji i dalje nesigurna.

Govoreći o današnjem drastičnom padu broja novozaraženih – danas je registrovano 100 novih slučajeva – Verica Jovanović je za TV Pink rekla da su pokazetelji stanja u vezi sa koronavirusom u Srbiji sve bolji i da je to rezultat primene mera zaštite.

Ona je rekla da u drugom piku prvog talasa koronavirusa svedočimo tome da se broj novozaraženih, onih koji se smatraju sumnjivim i onih koji su se javljali na pregled sporije smanjivao nego u prvom riku.

Istakla je i da se je stanje u bolnicama bolje i da pojedine ovih dana izlaze iz kovid sistema.

“Sve je to rezultat zajedničkog truda i dobrog ponašanja”, rekla je Verica Jovanović.

Ona je naglasila i da je u predstojećem periodu važno da nastavimo sa primenom ključnih mera – nošenjem maski, držanjem distance i održavanjem higijene ruku.

“Kovid-19 se pokazao kao nepredvidiva i teška bolest, naročito za one koji već imaju druga oboljenja”, rekla je Verica Jovanović.

Ponovila je da je svako okupljanje sa većim brojem ljudi rizik od zaraze i apelovala na ličnu odgovornost građana prilikom drugih kontakata po povrtaku sa takvih druženja.