Dr Janković: Nije lako pomiriti se sa činjenicom da nije gotovo…

1
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Imunolog Srđa Janković rekao je da epidemija koronavirusa u Srbiji jenjava, ali upozorava da još nije završena.

Srđa Janković je, govoreći u Jutarnjem programu RTS, rekao da virusa još uvek cirkuliše, a dokle god je tako, postoji, kaže, potencijal da se epidemija ponovo ubrza.

Prema njegovim rečima, odgovornost, solidarnost i svest o prevenciji su važniji od kazene politike.

“Nadam se da neće biti potrebno uvođenje kazni”, rekao je imunolog Univerzitetske klinike u Tiršovoj.

Ističe da još nije gotovo sa koronom iako je “udarna faza” prošla.

“Veliko iskušenje je bilo posle ukidanja vanrednog stanja. Nije uvek lako pomiriti se sa tim da nije gotovo. I dalje moramo da se borimo protiv epidemije”, istakao je Janković.

Naglasio je da niko ne bi voleo da bude neprijatnih iznenađenja ističući da je opasno da počnemo da se ponašamo kao da koronavirusa više nema.

Janković je dodao da će precizna pravila biti doneta, a preporuke, kaže, uvek imaju istu suštinu – lična zaštita prilikom bliskih kontakata.

Kada je reč o bazenima i kupalištima, rekao je da smatra da će biti moguće uživati u “letnjim radostima” i fizičkim aktivnostima uz odgovarajuću distancu.

1 KOMENTAR

  1. “Veliko iskušenje je bilo posle ukidanja vanrednog stanja. Nije uvek lako pomiriti se sa tim da nije gotovo. I dalje moramo da se borimo protiv epidemije”, istakao je Janković. Верујем да вама није пријатно да се вратите на опе прашњаве полице са којих сте довучени пред камере. Вратите се у своје кабинете, у четири зида, изолујте се правилно и покушајте да осмислите нешто ново, неко боље решење. О: маскама, рукавицама,… корона (односно респираторном) вирусу, на 30 степени (сиц “) неком другом приликом.

Comments are closed.