Dr Janković: “Ne može vakcina da se savetuje trudnicama. Ali su besmislene priče da ćete ostati neplodni ako primite vakcinu”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Na današnjoj sednici za medije Kriznog šataba postavljeno je pitanje o vakcinisanju trudnica i žena koje planiraju trudnoću, a odgovor je dao dr Srđa Janković.

“Ne može vakcina da se savetuje trudnicama. Bilo je slučajeva da su neke osobe vakcinisane pa su naknadno saznale da nije trebalo, ali nije bilo nuspojava. Oni koji planiraju trudnoću treba da imaju u vidu da nije savetovano kroz studije. Besmislene su priče da će ostati neplodni ako prime vakcinu”, kazao je imunolog Srđa Janković, ali naglasio da sve studije nisu napravljene na tu temu te da se zato trudnicama ne savetuje.

“Nijedna od raspoloživih vakcina nije ispitivana na trudnicama, zbog čega se trudnice ne vakcinišu. Kod osoba koje su naknadno saznale da su trudne, nije se naknadno javila komplikacija”, rekao je Janković.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ