Dr Gojković: Broj novozaraženih je konstantno dvocifren u prethodnih pet do sedam dana u Vojvodini…

2
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da je po jutrošnjem preseku, u bolnicama u Vojvodini hospitalizovano 369 kovid pozitivnih pacijenata.

On je za televiziju Pink rekao da se u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu trenutno leče 122 kovid pacijenta, od kojih je šestoro na respiratorima. 

“Broj novozaraženih u Vojvodini je konstantno dvocifren u prethodnih pet do sedam dana. Idemo prema jednoj dobroj situaciji što opet zavisi od poštovanja mera i koliko se građani ponašaju u skladu sa preporukama”, kazao je Gojković. 

Navodeći da je po jučerašnjem preseku širom Srbije hospitalizovano oko 1.900 kovid pacijenata a da su 73 pacijenta na mehaničkoj ventilaciji, Gojković je ocenio da se iz “nepovoljne julske” epidemiološke situacije ušlo u trenutnu “nesigurnu” situaciju koju karakteriše manji broj novozaraženih i onih koji leže u bolnicama.

Dodao je da potencijalni rizik predstavljaju građani koji se u Srbiju vraćaju sa letovanja iz inostranstva i ocenio da je ključno zadržati do kraja avgusta trend pada broja novoobolelih kako ne bi bili ugroženi planovi za početak školske godine.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Dal cete nekad da prestanete da nas zaludjujete dali planirate da vise ucutite i nezajebavate ovaj narod i kazete istinu,koliko vam to vise para treba da nas lazete i plasite.

Comments are closed.