Dozvola za Pfizer vakcinu u Velikoj Britaniji moguća sledeće nedelje

0
Ascannio / Alamy / Alamy / Profimedia

Velika Britanija bi u toku sledeće nedelje trebalo da izda dozvolu za vakcinu protiv kovid-19 koju su razvile kompanije “Fajzer” (Pfizer) i “BajoNTek”, dok bi isporuka trebalo da otpočne nekoliko sati nakon izdavanja odobrenja, prenosi Rojters pozivajući se na “Fajnenšel tajms”.

Imunizacija vakcinom koju su razvile kompanije “Fajzer” i “BajoNTek” trebalo bi da otpočne 7. decembra, naveo je britanski list pozivajući se na neimenovani izvor.

Britanski premijer Boris Džonson je juče za ministra zaduženog za raspodelu vakcina protiv kovid-19 imenovao Nadhima Zahavija, trenutno sekretara za biznis.

Vlasti Velike Britanije su 20. novembra od nacionalne Regulatorne agencije za lekove i medicinske proizvode formalno zatražile da proceni efikasnost vakcine koju su razvili “Fajzer” i “BajoNTek”, a u petak i vakcine “AstraZeneke” i Univerziteta u Oksfordu.

Britanija je naručila 40 miliona doza vakcine kompanija “Fajzer” i “BajoNTek”, kao i 100 miliona doza koju su razvile kompanija “AstraZeneka” i Univerzitet u Oksfordu.