Dostavljeno 59 predloga za nove članove SANU: Najviše iz odeljenja umetnosti i medicinskih nauka

1
Nedeljnik

Akademik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Antonije Đorđević izjavio je danas na konferenciji za novinare da je za ovogodišnji izbor za članove SANU blagovremeno dostavljeno 58 predloga za dopisne članove i jedan predlog za kandidata za inostranog člana i da će Izborna skupština SANU biti održana 4. novembra.

Ti predlozi još nisu prošli proveru komisije, pa bi konačni brojevi, naglasio je Đorđević, mogli da budu manji, prenosi Danas.

Najviše predloga dostavila su odeljenja umetnosti SANU, 15, i medicinskih nauka SANU, 13, dok Odeljenje istorijskih nauka SANU nije dostavilo nijedan predlog.

Đorđević je rekao da bi do kraja februara trebalo da budu imenovane komisije od po dva člana za davanje mišljenja o predlozima koje su podneli predlagači van SANU, a da će u junu Predsedništvo SANU sačiniti konačnu listu kandidata za izbor redovnih, dopisnih i inostranih članova SANU. Konferencija članova SANU planirana je za oktobar.

1 KOMENTAR

  1. Da li je medju kandidatima i zamenik direktora instituta za fiziku koji je sramno namestio izvestaj da bi bio bolji od koleginice koja je ubrojana medju najbolje u svetu?

Comments are closed.