“Dosta je bilo gaženja bez odgovornosti…”: Mladić ostavio poruku pre napada ispred sedišta Vlade u Zagrebu

0
(Beta/AP Photo/Darko Bandic)

(Beta) – Mladić, koji je jutros ispred sedišta Vlade Hrvatske hicima iz automatskog oružja ranio policajca, objavio je pre samoubistva kratku poruku na društvenim mrežama.

U njoj je, kako je prenela agencija Hina, naveo da je “dosta bilo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrednosti bez odgovornosti”.

Agencija navodi da se uvidom u njegov profil na Fejsbuku može videti da 22-godišnji napadač nije često pisao objave na društvenim mrežama.

Pretposlednja objava je s početka 2019. u kojoj je uz svoju fotografiju napisao “turista u svojoj zemlji”.

Mladić je krajem 2018. objavio fotografiju na kojoj stoji ispred spomenika poginulim veteranima u Bogdanovcima, a na njoj je obučen u majicu s obeležjima HOS-a i navijačke grupe Bed blu bojs (Bad Blue Boys) s natpisom “Za sve one kojih nema”.

Takođe je, prenosi Hina, iste godine na Dan pobede i domovinske zahvalnosti na društvenim mrežama objavio svoju fotografiju snimljenu pre koncerta Marka Perkovića Tompsona u Glini koju je popratio citatom iz Tompsonove pesme “rasterajmo tamu da nam jutra svanu”.

Na jednoj od slika je pozirao u kamuflažnoj odori s drvenom ‘puškom’.

On je ranijih godina na društvenim mrežama objavljivao snimke pesama Marka Perkovića Tompsona, Miroslava Škore i Mate Miše Kovača, ali i snimke testiranja snajperskih pušaka.

Na jednom od snimaka testiranja snajeprske puške, kako prenosi hrvatska novinska agencija, zapisao je “da sam jedan od njih, da skidam Srbe”.

Na njegovoj naslovnoj fotografiji na Fejsbuku stoji fotografija iz filma ‘Put rata’ režisera Stevena Spielberga.

MUP je jutros saopštio da je u policajca pred zgradom Vlade na Markovom trgu pucao 22-godišnjak koji se ubio nešto kasnije na Jabukovcu, a od ranije nije bio poznat policiji.

Ranjeni policajac je zbrinut u bolnici i njegovo stanje je stabilno.

U toku je istraga koja treba da utvrdi motiv i okolnosti incidenta.