Skoro 40 odsto Rusa ne želi da Putin osvoji još jedan mandat

5
Foto: Profimedia

Trideset i osam odsto Rusa ne želi da predsednik Vladimir Putin osvoji još jedan mandat, objavila je najveća agencija za istraživanje javnog mnjenja u državi Levada Centre.

Rezultati ankete agencije Levada sprovedene ovog meseca u čitavoj zemlji pokazuju rast nezadovoljstva Putinom, prenosi N1. Postotak Rusa koji ne žele da Putin ostane na vlasti posle isteka mandata najveći je u poslednjih pet godina, od snažnog porasta nacionalizma u zemlji 2014. kada je Rusija pripojila Krim.

Putin je na poslednjim izborima ponovo osvojio izbore s više od tri četvrtine zvanično prebrojanih glasova. On je na pozicijama predsednika ili premijera skoro dve decenije.

Čelnik agencije za istraživanje Lev Gudkov u komentaru za ruski list Vedomosti kaže da se Putinov autoritet uglavnom temelji na dosadašnjim uspesima i nedostatku alternative, kazao je Gudkov.

“Sada sve zavisi od nedostatka alternative. Ali, to je uglavnom negativna procena jer je upravo taj nedostatak alternative stvoren silom”, rekao je on.

5 KOMENTARA

 1. Ko da ih uopste neko pita!!!!! Putin je dete kagebea… izbori sa tim nemaju nikakve veze

   • Čelnik agencije za istraživanje Lev Gudkov u komentaru za ruski list Vedomosti kaže da se Putinov autoritet uglavnom temelji na dosadašnjim uspesima i nedostatku alternative, kazao je Gudkov.
    Ал` га је погодио у најслабију тачку :
    Како је уопште могуће изградити ауторитет без запажених успеха и још насупрот успешног алтернативног лидера ?

Comments are closed.