Đorđe Đoković posle otkazivanja turnira u Zadru: “Svi će biti testirani…”

0
Foto: Profimedia

Finalni meč Adria tura u Zadru između srpskog tenisera Novaka Đokovića i Andreja Rubljova iz Rusije otkazan je večeras pošto je jedan od učesnika turnira zaražen koronavirusom.

Bugarski teniser Grigor Dimitrov saopštio je večeras da je testiran pozitivno na koronavirus. On je učestvovao na turniru u Zadru sa koga se juče povukao, a učestvovao je i na Adria turu u Beogradu prošle nedelje.

Finalni meč trebalo je da počne u 20 časova.

Đoković i Rubljov su ostvarili po tri pobede na turniru.

“Žao nam je, trudili smo se i uradili smo sve da poštujemo sve mere koje su odredile Vlade Srbije i Hrvatske. Mi smo uradili sve što smo mogli, ali je nažalost Grigor pozitivan. U ovom trenutku organizujemo sve lekarske službe da proverimo sve koji su bili sa njim u kontaktu, svi će biti testirani”, rekao je direktor Adria tura Đorđe Đoković, mlađi brat prvog tenisera sveta.

“Već sam kontaktirao sve igrače sa Adria tura, njihove porodice, sve volontere, ljude koji su učestvovali u organizaciji, apsolutno niko od njih nema simptome. Pre nego što je došao u Zadar, Grigor je bio u Bugarskoj, ne znamo da li je tamo dobio virus. Svi ljudi koji su bili u bliskom kontaktu sa njim će biti testirani”, dodao je on.

(Beta)