Donald i Melanija Tramp pozitivni na koronavirus: “Proći ćemo kroz ovo zajedno…”

0
Foto. Profimedia

Predsednik SAD Donald Tramp i njegova supruga Melanija Tramp testirani su pozitivno na koronavirus.

Tramp je vest potvrdio na svom Tviter profilu.

“Ja i Melanija smo testirani pozitivno na COVID-19. Odmah ćemo započati proces karantina i oporavka. Proći ćemo kroz ovo zajedno”, napisao je Tramp na Tviteru.

Tramp je ranije saopštio da će on i prva dama Melanija Tramp biti u karantinu dok ne stignu rezultati testova na COVID-19, nakon što je jedna od njegovih najbližih saradnica Houp Hiks bila pozitivna na koronavirus.

Hiks je Trampova savetnica i bila je u njegovoj pratnji tokom debate sa protivkandidatom iz redova demokrata Džozefom Bajdenom, kao i tokom mitinga u Minesoti. Ona je testirana juče, a Tramp je potvrdio da je njegova saradnica pozitivna.

On je tada rekao i da su njegova supruga i on odmah testirani i da čekaju rezultate, navodeći da je dosta vremena provodio sa Hiks.

Iz Bele kuće su prethodno saopštili da “predsednik veoma ozbiljno shvata opasnost situacije”, kao i da će “sarađivati sa ličnim lekarom i Vojnom kancelarijom Bele kuće kako bi bio siguran da su ispoštovane sve smernice zdravstvenih vlasti”.

Međutim, Bela kuća je izbegla odgovor na pitanje novinara Gardijana da li predsednik SAD i dalje planira da se sastane sa pristalicama u Vašingtonu i otputuje na Floridu, kao što je planirano.

Takođe, iako je Hiks testirana nakon što su primećeni simptomi bolesti, Tramp je ipak sinoć otputovao u Nju Džerzi i sastao se sa pristalicama.