Donacija NIS-a Domu zdravlja u Kanjiži

0
Fotografije: NIS

Predstavnici kompanije NIS posetili su u četvrtak Dom zdravlja u Kanjiži, kome je kompanija donirala savremeni ultrazvučni aparat sa tri sonde, namenjendijagnostikovanju pravilnog razvoja dece. Ova donacija, vredna 5 miliona dinara,realizovana je u okviru NIS-ovog programadruštvene odgovornosti „Zajednici zajedno”, u ciljupodrške i unapređenja zdravstvenih ustanova u partnerskim gradovima i opštinama. Ujedno, članovi Kluba volontera NIS-a su početkom septembra u Domu zdravlja Kanjiža oplemenili prostorije pedijatrije ilustracijama dečijih junaka, kako bi mladi pacijenti imali što prijatnije lečenje.

Milan Borenović, Rukovodilac pogona Severni Banat, naglasio je da su kompanija NIS i opština Kanjiža dugodišnji partneri u okviru programa Zajednici zajedno”.

„Kompanija NIS nije prvi put u Kanjiži, tu je dugih 12 godina preko projekta „Zajednici zajedno”. Uložili smo 61 milion dinara u 94 projekta „Zajednici zajedno” i tako ćemo i nastaviti. Opštinu Kanjiža smatramo za jednog od naših najvažnijih biznis partnera. Mi ovde radimo istraživanje i proizvodnju i svi znaju koliko je to važno i za naš napredak i napredak same opštine Kanjiža”, izjavio je Borenović.

Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža naveo je uspešnost saradnje kompanije NIS i opštine Kanjiža.

„Opština Kanjiža ima dugoročnu saradnju sa kompanijom NIS i jako mi je drago da i ove godine možemo da predamo jedan aparat u Domu zdravlja opštine Kanjiža koji je donirao NIS u iznosu od 5 miliona dinara. Svake godine imamo ovaj zajednički program sa kompanijom i svake godine imamo drugu tematiku. Prošle godine je bio zdravstvo, ove je prosveta. Nadam se da, kao što već 12 godina sarađujemo, da ćemo bar još toliko sarađivati, jer je NIS dobar, stručan partner i veliko mi je zadovoljstvo što imaju program „Zajednici zajedno” preko koga opština može da dobije dodatna sredstva za razvoj civilnog sektora ili svoje institucije”, rekao je Fejstamer .

Karolina Đolai, direktorka Doma zdravlja Kanjiža zahvalila se NIS-u na donaciji i istakla njen značaj za ovu zdravstvenu ustanovu.

„Kompanija NIS donirala je Domu zdravlja Kanjiža jedan ultrazvučni aparat koji, ne samo da je povećavao kvalitet ultrazvučne dijagnostike u našoj ustanovi, nego je i omogućio širi spektar dijagnostike. Naši građani sada ne moraju da idu u sekundarnu ustanovu da bi dobili dijagnostiku, nego mogu da to ostvare i u našoj ustanovi. Zahvaljujemo se i volonterima NIS-a što su ulepšali naše čekaonice za decu sa crtežima i plakatima”, navela je Đolai.

Kompanija NIS kroz program „Zajednici zajedno” već 12 godina predano radi na unapređenju zajednice u kojoj posluje i kvalitetu života građana širom Srbije. Opština Kanjiža jepartner u sprovođenju programa od samog početka, pa je tako do sada kroz društveno odgovorno poslovanje kompanija NIS u Kanjiži realizovala 94 projekta u vrednosti odpreko 60 miliona dinara.