Doktorka KC Crne Gore: “Izdati nalog da se zatvori kovčeg Amfilohija…”

0
Foto: Printscreen Vijesti video

Doktorka Kliničkog centra Crne Gore, Nevenka Pavličić, zatražila je od predsednika Nacionalnog koordinacionog tela (NKT) da izda nalog da se zatvori kovčeg mitopolita Amfilohija, ocenjujći da je obred, u kom hiljade ljudi ljube njegovo telo, leglo zaraze, prenosi Radio Slobodna Evropa.

“Ne znam koliko ste moćni, ali znam da ste u obavezi prema svima nama građanima Crne Gore da se u svim trenucima ponašate kao prema jednakima jer ste predsednik NKT”, navela je Pavličić.

Doktorka je rekla da svako treba da se sahranjuje po jednakim pravilima, “a ne da pravimo hepeninge i promocije za lidere drugih zemalja”. 

“Suprug moje prijateljice je u plastičnoj kesi iznet iz Kliničkog centra i imala je 15 minuta da se oprosti, ona i dvoje dece, od pokojnika koji je imao 57 godina, na Čepurcima. Roditelji nisu mogli da vide svoj dete”, naglasila je Pavličić i apelovala da NKT reaguje. 

“Dosta je toga više, jer uljudnost se tumači kao slabost i nemoć, a beskrupuloznost kao ispravni i pravi put. Zato Vas lično kao zdravstveni radnik i profesionalac molim da reagujute kako biste reagovali prema svakom građaninu Crne Gore”, istakla je Pavličić. 

Mitropolit Amfilohije će biti sahranjen u nedelju, 1. novembra, nakon liturgije koju će služiti patrijarh Irinej.