Doktor Kon se opet obratio sa Fejsbuka sa novim upozorenjem: “Vi koji namerno kršite mere, ulazite u prevoz bez maske…”

1
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 Predrag Kon ponovo se obratio putem Fejsbuka gde je uputio apel onima koji koriste javni prevoz bez maske i namerno bojkotuju protivepidemijske mere.

“U situaciji kada nam je srednješkolska omladina u prevozu, šalju im potpuno pogrešnu poruku. Javni prevoz je idealno mesto za prenošenje virusa”, upozorio je Predrag Kon u objavi na svom Fejsbuk profilu.

Ko god ulazi u javni prevoz bez maske javno i namerno bojkotuje protivepidemijske mere. U situaciji kada nam je srednje…

Posted by Predrag Kon on Субота, 05. септембар 2020.

On je poručio i da samo zajedno možemo usporiti ovaj virus i sačuvati što je moguće više života.

“Nosite maske u svim situacijama kada je propisano!”, naglasio je Kon.

Epidemiolog se na ovaj način, upućujući apel građanima, obraća već treći put u poslednjih nekoliko dana.

On je prethodno uputio javni poziv svim državnim funkcionerima da nose maske u svim prilikama kada je to obavezno, zbog sebe, ali i kao primer drugima.

JAVNI POZIV:MOLIM SVE DRŽAVNE FUNKCIONERE DA U SVIM PRILIKAMA KADA JE TO OBAVEZNO NOSE MASKE. I RADI SEBE, I KAO PRIMER SVIMA.

Posted by Predrag Kon on Петак, 04. септембар 2020.

Ranije je upozorio na kršenje protivepidemijskih mera na pojedinim događajima u Srbiji, zbog čega je i sazvana vanredna sednica Kriznog štaba posle koje je zatražena pojačana inspekcijska kontrola nad primenom mera prevencije.

Snimci koje dobijam o masovnim proslavama juče iz Smedereva, danas od sinoćne predstave u Vrnjačkoj banji vezane za istu…

Posted by Predrag Kon on Недеља, 30. август 2020.

Nošenje maske obavezno je u svim zatvorenim prostorima, kao i na otvorenom prostoru u situacijama kada nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra. Na snazi je i zabrana organizovanog okupljanja više od 30 ljudi na jednom mestu.

1 KOMENTAR

Comments are closed.