Đoković za Njujork tajms o vakcinaciji protiv korone: “Ne isključujem nijednu opciju. Voleo bih da mogu da izaberem šta je najbolje za mene, ali i ja sam, kao i većina, u nedoumici…”

1
Novak Đoković, foto Profimedia

Iako je Novak Đoković u onlajn “četu” sa kolegama sportistima izneo zabrinutost oko potencijalnog uvođenja obavezne vakcinacije kao uslova za putovanje na teniskom turu, on je u dopunskoj izjavi rekao da ostaje otvoren za sve mogućnosti, piše Njujork tajms.

Novak Đoković, teniser broj jedan u svetu, izazvao je burne reakcije kada je tokom vikenda nagovestio da će se teško suočiti sa situacijom u kojoj bi morao da odluči da li da primi vakcinu za koronavirus ako to bude uslov za nastavak takmičenja, podsetio je Njujork tajms.

“Lično nisam za vakcinaciju i ne bih voleo da me neko primorava da dobijem vakcinu da bih mogao da putujem. Ako to bude pravilo i zakon šta će onda da bude? Treba da odlučim da li ću ili neću da se podvrgnem tome. Imam svoje razmišljanje, a da li će se promeniti u nekom trenutku ne znam, ali direktno utiče na moj posao. Hipotetički, da se nastavi sezona u julu, avgustu ili septembru, mada nisu velike španse, koliko sam razumeo odmah nakon ukidanja strogog karantina će postojati zahtev za obaveznu vakcinu, koje još nema”, rekao je Đoković.

U izjavi koju je Đokovićev menadžment prosledio Njujork tajmsu, kako navodi ovaj list, on nije odgovorio da li se protivi vakcinama generalno, već se fokusirao na protivljenje mogućnosti da vakcina za Covid19, koja još nije razvijena, bude postavljena kao neophodan uslov za putovanja. Đoković je jasno stavio do znanja da iako ima nameru da istraži i druge opcije, nije isključio mogućnost da prihvati i vakcinaciju ako se to ispostavi kao neophodno.

“Nisam stručnjak, ali želeo bih da mogu da izaberem koja opcija je najbolja za moje telo”, rekao je Đoković. “Otvorenog sa uma i nastaviću da istražujem ovu temu zato što je veoma važna i utiče na sve nas”.

On je dodao: “Iskreno, kao i većina ljudi na svetu i ja sam pomalo zbunjen. Uprkos tome što imamo pristup informacijama i izvorima, i dalje sam ostavljen u nedoumici šta je najbolje što se može učiniti”.

Teniska sezona na ATP turu je suspendovana početkom marta i sigurno se neće nastaviti pre sredine jula. Njujork tajms podseća da u tensikom svetu ima zagovornika da se sezona ne nastavi dok se ne uvede obavezna vakcinacija kako bi igrači mogli slobodno da putuju po svetu.

Njujork tajms je izvestio i da je na Đokovićeve stavove reagovao doktor Predrag Kon iz srpskog Kroiznog štaba za borbu protiv koronavirusa, kao i da su Đokovići pomogli srpskim vlastima sa milion evra za kupovinu respiratora i druge neophodne medicinske opreme.

1 KOMENTAR

 1. Ovde se neke stvari mešaju!!!!
  Ja sam svo troje, svoje dece vakcinisao po redovnom kalendaru imunizacije u Srb.
  ALI … !!!
  Sigurno ih neću vakcinisati nekom vakcinom protiv korone koja je sklepana na brzinu, koja nije dovoljno ispitana i čije se posledice još ne mogu sagledati…
  Nabija nam se stalno na nos, da moramo , da moraju svi, …
  Čovek se oseća ucenjeno, nesigurno, uplašeno…
  Sa tog stanovištanje nastupio i Novak…

  Još mi je u sećanju propali pokušaj vakcinacije od svinjskog gripa iz 2010te:
  https://www.istinomer.rs/izjava/vakcinacija-propala-a-kon-ostaje/

  Ako im je toliko do para, EVO JA ĆU DA DAM 10 eur FARMACEUTSKIM KUĆAMA , AL DA ME NE TERAJU DA SE VAKCINIŠEM…
  I vuk sit, i ovce na broju …

Comments are closed.