Đoković: “Pogrešili smo, bilo je prerano…”

0
Novak Đoković, foto Profimedia

Adria Tur izazvao je veliku pažnju svetske javnosti, pošto su se tokom turnira Zadru pojavili slučajevi COVID-19 među učesnicima, prenosi Sport klub.

Prvi pozitivan na koronavirus bio je Grigor Dimitrov, zatim i Borna Ćorić, a na kraju se isto dogodilo i sa Novakom i njegovom suprugom Jelenom.

Đoković je odmah posle otkrića da ima koronavirus objavio saopštenje, ali je u toku utorka stigla još jedna poruka javnosti.

“Duboko se izvinjavam svima kojima je turnir naneo štetu. Sve što smo organizatori i ja uredili u prethodnih mesec dana, uradili smo sa iskrenom namerama i čistim srcem. Verovali smo da je turnir ispunio sve zdravstvene protokole i da je naš region bio u dovoljno dobrom stanju da ujedini ljude iz filantropskih razloga. Pogrešili smo, bilo je prerano. Ne mogu da vam opišem koliko mi je žao zbog apsolutno svakog slučaja zaraze”, napisao je Đoković.

Prvi reket sveta zamolio je i sve prisutne na turnirima da urade testove.

“Ako ste bili na Adria turu, ili ste bili u blizini nekog od učesnika, molim vas testirajte se i poštujte socijalnu distancu. Za one u Beogradu i Zadru, sa njima ćemo podeliti zdravstvene resurse u bliskoj budućnosti. Ostatak Tura je otkazan i ostaćemo fokusirani na one koji su pogođeni. Moliću se za pun oporavak svih”, dodao je Đoković.