Đoković je osvojio poslednjih 19 setova protiv Nadala van šljake: Kako Špancu smeta “visoka trava/beton”…

0
Foto: Profimedia

Najbolji srpski (i svetski) teniser Novak Đoković bio je glavni igrač u srpskom timu koji se okitio prvim peharom ATP kupa, a poslednjih dana bilo je nekoliko povika na njegovo ponašanje, na ponašanje srpske publike i na ambijent koji je stvoren u kojem druge ekipe nisu imale previše šanse.

Ipak, pomalo je zanemareno to što je Novak Đoković u 55. duelu savladao trenutno najvećeg rivala za svetski tron i jednog od dvojice takmaca za titulu najboljeg svih vremena.

Đoković je pobedio Nadala bez izgubljenog seta i time došao do sjajne brojke od 9 uzastopnih mečeva i 19 setova bez poraza od Nadala na tvrdoj podlozi.

Dakle, kada se ne igra na šljaci, od 2013. godine Nadal nije uzeo Đokoviću ni set.

Način na koji je Đoković pobedio i “debljina” njegovih živaca u važnim trenucima, takođe su važan parametar i dobar pokazatelj pred početak sezone koja bi u trci za bedž sa natpisom GOAT mnogo toga mogla da promeni.

Novak je bio miran i nemilosrdan u prvom setu koji je završio sa tri vezana asa. A onda je u trenutku kada je Nadal ozbiljno pritiskao, u petom gemu drugog seta, uspeo da se izbavi iz bezizlazne situacije i dobranio pet brejk lopti.

Sve ostalo je bilo rutina.

I dok se priča o navijačima, buci između servisa, “fudbalskoj publici”, Đoković bi mogao da pogleda poslednjih 19 setova na tvrdoj podlozi i da izrekne onu dobro poznatu – “visoka trava”.