„Dok ste moji službenici, nećete nositi maske“: Šerif u Floridi zabranio svojim policajcima nošenje maske, iako raste broj novozaraženih

0
Profimedia

Jedan šerif u američkoj saveznoj državi Floridi naložio je svojim policijskim služenicima da ne nose zaštitne maske i zabranio je maske unutar svoje policijske stanice, dok u Floridi raste broj zaraženih i preminulih od koronavirusa.

Šerif Bili Vuds (Billy Woods), iz okruga Merion u centralnom delu Floride, poslao je poruku osoblju u kojoj im zabranjuje nošenje maske, preneli su danas lokalni mediji.

„Dok ste u smeni i radite kao moji službenici, nećete nositi maske“, naveo je Vuds koji je dodao da postoje izuzeci kao što su rad u zatvorima, školama, bolnicama ili sa osobama kod kojih se sumnja da su zaraženi korona virusom.

Šerif je svoju odluku obrazložio da policijski službenici treba da imaju jasnu komunikaciju sa ljudima koji ulaze u policijsku stanicu.

U Floridi nije obavezno već preporučeno nošenje maske. U toj američkoj saveznoj državi u sredu su od korona virusa umrle 212 osobe, a od početka epidemije 8.765.

(Beta)