“Dok se ne penzionišem, biću fokusiran na Slemove. Moram da budem pametniji kada pravim raspored…”

1
FIONA HAMILTON / AFP / Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković istakao je da će u nastavku karijere potpuno biti fokusiran na Gren slemove, pošto će 8. marta izvesno oboriti rekord po broju sedmica provedenih na prvom mestu ATP liste.

Đoković je u nedelju pobedio Danila Medvedeva i tako osvojio devetu titulu na Australijan Openu. Ujedno, Đoković je ovim trijumfom osvojio ukupno 18. titulu na Gren slem turnirima.

„Kada ste mlad teniser, sanjate da osvojite Gren slem. Tako da pokušavam da podsetim sebe koliko je ovo važno, da se uštinem. Iako sam imao sreće da osvojim mnogo titula, uživam svaki put sve više, jer postaje sve teže. Ne osećam da sam star ili umoran, ali biološki gledano, stvari su drugačije nego što su bile pre 10 godina. Moram da budem pametniji kada pravim raspored kako bih bio na vrhuncu kada je to najpotrebnije. Sada kada sam obezbedio rekord po broju sedmica na prvom mestu, osećam olakšanje. Mogu potpuno da se fokusiram na Gren slemove. Prilagodiću svoj kalendar. Videću još gde ću da igram, nisam se nigde obavezao posle Australije“, rekao je Novak, koji će 8. marta početi rekordnu 311. sedmicu na vrhu ATP liste.

1 KOMENTAR

  1. Tako je. Od danas pa na dalje vezbaj samo na sljaci. Kad bi pobedio “kralja” em bi ga stigao na 1 grend slem, em bi svima pokazao da si car nad carevima. Samo napred!

Comments are closed.