“Dok je Vučić glumio nevinašce, sa krovova je…”: Stranka slobode i pravde o sinoćnoj bakljadi i uvredljivim pesmama o Đilasu

0
Profimedia

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da su bakljade i uvredljive navijačke pesme o predsedniku SSP Draganu Đilasu sa krovova nekih zgrada gradova u Srbiji “sinoć puštali stranački aktivisti vladajuće Srpske napredne stranke koji su se po zadatku nesmetano kretali za vreme policijskog časa” i to u vreme “dok je Vučić sinoć na RTS-u glumio nevinašce”.

U saopštenju SSP se tvrdi da je “po njegovom naređenju, sa zvučnika koje je obezbedio i na krovove nekih zgrada postavio ‘Sky music’, puštana uvredljiva navijačka pesma o Draganu Đilasu koju je izabrao Željko Mitrović”.

“Vesić Goran je bio zadužen za bakljadu zbog svoje bliskosti sa pojednim huliganima iz redova navijača o čemu postoje i policijske beleške. U svom tom cirkusu jedino nije bilo građana. Isključivo stranački aktivisti, koji su se po zadatku nesmetano kretali za vreme policijskog časa, što je i konačan dokaz da za ljude sa članskom kartom SNS-a ne važe ni policijski čas, ni nikakva druga pravila”, navodi se u saopštenju SSP.

SSP navodi da se u politici predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića “menjaju samo metode, a cilj je uvek isti – eliminacija političkih protivnika”.

“On je bio deo ekipe koja je kreirala atmosferu koja je prethodila ubistvu Slavka Ćuruvije, Zorana Đinđića i Olivera Ivanovića. Sinoć je Vučić dokazao da te svoje aktivnosti ne zaustavlja ni u uslovima vanrednog stanja”, navodi se u saopštenju SSP.

U saopštenju zamenika predsednika SSP Borka Stefanovića, predsednika GO Beograd SSP Marka Bastaća i člana predsedništva SSP Branka Miljuša se navodi da je “poslednji trenutak da se zaustave sulude akcije kojima se krše zakoni i ugrožavaju životi”, kao i da “niko ne podržava sumanute kontramitinge”.

SSP je pozvala predsednika Srbije i SNS da “prekine da huška komšije jedne na druge i da prekine da deli građane Srbije”.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus