Dođu iz FIFA i kažu: Srbi, vi ne igrate kvalifikacije, idete direktno na Svetsko prvenstvo. Dragan Džajić kaže da bi samo to bio bolji scenario od grupe koju smo dobili u kvalifikacijama

0
Fotografija: Igor Pavićević

Kao posle svakog žreba za sastav grupa u kvalifikacijama za velika takmičenja, mogu se čuti dvojaki komentari. Sa grupom u kojoj su Republika Irska, Azerbejdžan, Luksemburg i Kristijano Ronaldo (okej, i ostali Portugalci) ništa nije zagarantovano. Iako doskorašnja dešavanja u srpskom reprezentativnom fudbalu ne daju razloga za optimizam, kod legendarnog fudbalera Dragana Džajića nema sumnje da smo dobili najbolju moguću grupu.

„Bilo koji selektor da je birao, ne bi, čini mi se, bolje izabrao. Nije dobro, nego odlično. Hajde malo i da se nasmejemo, bolje bi bilo samo kad bi ljudi iz FIFA rekli: ‘Vi, Srbi, ne morate da igrate kvalifikacioned mečeve, već direktno, bez borbi, odlazite u Katar!'”, rekao je Džajić za Sport klub.

Sa Portugalom smo igrali takoreći nedavno, baš kao i sa Irskom u kvalifikacijama za prošli Mundijal. Azerbejdan se još pamti iz vremena Srbije i Crne Gore…

„Objektivno, ne smemo da budemo nezadovoljni, grupa je više nego korektna, imamo dobre šanse… Prvo mesto? Drugo mesto? Samo da odemo. Neverovatno je, ipak, što stalno nailazimo na iste protivnike, nikako njih da se otarasimo na žrebanjima“, dodao je Džajić.