“Dođite da vidite kako Stefan Nemanja predivno izgleda s mačem u ruci…”

3
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je građane da posle današnjeg otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji u centru Beograda, dođu i “vide kako Nemanja predivno izgleda s mačem u ruci kojim je pravio Srbiju”.

Prethodno su pojedine opozicione stranke i niz ličnosti upozorili da se postavljeni spomenik razlikuje od rešenja koje je pobedilo na konkursu, pošto u konačnoj verziji Stefan Nemanja u ruci drži mač, a ne krst koji je, kako su naveli, smetao arapskim investitorima projekta Beograd na vodi.

Upitan za izjavu predsednika V”lade Crne Gore Zdravka Krivokapića da srpsku premijerku Anu Brnabić “ima ko da dočeka” u Podgorici, Vučić je rekao da je cilj Srbije da ima dobre odnose sa Crnom Gorom, a da ostalo neće da komentariše.

“Nije Srbija proterivala njihovog ambasadora, već su oni proterali našeg zato što je hvalio Mojkovačku bitku i odluku Velike narodne skupštine u Podgorici 1918. godine. Crna Gora je nama jedna od najbližih zemalja i tu nema filozofije, a da li nekad moramo i da progutamo svašta, to nam je posao”, kazao je Vučić za Radio televiziju Srbije (RTS).

3 KOMENTARA

  1. E kada bi av mogao da se maca lati pogubio bi sve, koji mu smetaju i ziveo srecan i zadovoljan u Srbiji koju je macem stvorio. Njegovi blejaci ne mogu da dodju u prestonicu, ako ih on ne organizuje i dovuce kao mecke, a pametan i obrazovan svet nema sta da vidi, sem kica i vasarista. Sve odise lopovlukom.

  2. Znaci da i mi mozemo da kazemo arapima da svoje versko obelezje skloni jer nam smeta,EEEEEEE BRUKO

Comments are closed.