Dodik: Vratiću ikonu Ukrajini ako dokaže da je tražila pre nego što je poklonjena Lavrovu

1
ALEXANDROS MICHAILIDIS / Alamy / Alamy / Profimedia

(Beta) – Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je situacija u pravosuđu BiH katastrofalna i da bi pojedinci bili zadovoljni kada bi neki funkcioneri iz Republike Srpske (RS) bili osudjeni na višegodišnje zatvorske kazne.

„Primer za to je ikona, u vezi sa kojom se neprekidno vodi haranga, iako je ne potražuje Ukrajina. Postoji izjava iz Agencije za koordinaciju policijskih tela BiH, koja je nadležna za saradnju sa Interpolom, da Interpol nema podataka o potraživanju ikone“, rekao je Dodik u intervjuu agenciji Srna.

Prema njegovim rečima, „nekima to uopšte nije važno“, kao što nisu reagovali ni kada je bivši ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić rekao da je ambasador BiH u Pakistanu izdao više od tri hiljade lažnih viza kako bi državljani te zemlje, medju kojima je bilo i bezbednosno opasnih, mogli ući u BiH. 

On je rekao da iz Ukrajine nikada nije dobio odgovor da li traže ikonu, niti su dostavljeni bilo kakvi podaci u vezi sa njom. 

„Ukoliko Ukrajina dokaže da je tražila ikonu pre datuma kada sam imao sastanak sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, prihvatiću da im je predamo“, rekao je Dodik. 

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba ranije je objavio da Ukrajina i dalje zahteva da joj se vrati ikona iz Luganjska, koju je predsedavajući Dodik sredinom decembra prošle godine poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu. 

Govoreći o migrantskoj krizi u BiH, Dodik je kazao da je EU poluprivatnoj organizaciji za migracije dodelila 75 miliona evra, a institucijama BiH tri miliona evra. 

„Potpuno je nejasna situacija, jer je očigledno da će biti potrebna istraga o zloupotrebi sredstava“, kazao je Dodik i dodao da je broj migranata smanjen u BiH i da ih sada ima od šest do osam hiljada.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga „ISTORIJA 21. VEKA“ za samo 7.999 dinara!

1 KOMENTAR

  1. NJEGOV ZAKON
    Njegov zakon i njegova logika verovatno važe samo za njega!?
    Ako ste na vreme primetili krađu, onda OK a ako niste, nikom ništa, odnosno, ikona nama!
    Divan advokat i sudija ovaj naš mile!

Comments are closed.