Dodik: Niko ne može da spreči raspad Bosne i Hercegovine koja nije ni trebalo da postoji

3
Foto: Profimedia

Srpski član Predsedništva Bosna i Hercegovina Milorad Dodik ocenio je u intervjuu za “Pečat” da je BiH u “stagnaciji i raspadanju”, prenosi B92.

“BiH, ovakva kakva je, i danas dokazuje da nije trebalo da postoji, jer bi razvoj zasebnih zajednica i država – Republike Srpske, Herceg Bosne i Bosne, bio uspešniji i imali bi daleko više napretka”, smatra Dodik.

On je naglasio da trenutnu “stagnaciju i raspadanje” niko ne može da spreči, jer BiH “nije nastala kao interes naroda, već kao igra i pokušaj pravljenja države”.

“Danas treba da se omogući Hrvatima da imaju svoj entitet. Republika Srpska treba slobodno da odlučuje o svom statusu, a Bošnjaci bi mogli da se organizuju u delu koji kontrolišu i to nazovu Bosnom, te da se koncentrišu oko pomoći muslimanskih zemalja. Tako bismo bili daleko uspešniji”, istakao je Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH tvrdi i da predsednik SDA Bakir Izetbegović, negira ustavnu strukture države i da pokušava da “uništi Republiku Srpsku”

3 KOMENTARA

  1. Održava se na vlasti kao i Al AV-i tako što polarizuje građane Bosne i Hercegovine.

  2. Samo vi slusajte sta ovaj papak ‘laprda’. Zbog njega i njegovih prica mi hriscani u Sarajevu postajemo nepopularni jer nas poistovjecuju s njim. Mislite KiM zamijeniti entitetom RS.?
    Ma dajte

Comments are closed.