Dodik: Nema vlasti koja ne prisluškuje opoziciju. Ja sam slušao…

0
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Lider vladajuće stranke u Republici Srpskoj Milorad Dodik izjavio je večeras na sednici Skupštine RS da vlast prisluškuje opozicione poslanike.

“Nema vlasti koja ne sluša (prisluškuje) opoziciju. Ja sam slušao. Imam pravo da slušam. Hoćeš da ti donesem snimke šta se govori o tebi”, rekao je Dodik, obraćajući se poslaniku Nebojši Vukanoviću iz kluba opozicione Srpske demokratske stranke.

Dodik, lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata i srpski član Predsedništva BiH, upitao je i ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača da li su istiniti snimci koje mu dostavlja, a potom i “šta tu radi”, odnosno što ne reaguje na ponašanje opozicionih poslanika Vukanovića i Draška Stanivukovića.

“Ne treba ih tući, ali im treba reći. Nosite se dođavola”, kazao je Dodik, optuživši opoziciju u RS da je “remetilački faktor”.

Potom je uputio kritiku i potpredsedniku Narodne skupštine Milanu Petkoviću.

“Ili ćete voditi skupštinu ili je nećete voditi. E tako, pošto ja o svemu odlučujem. Promenite poslovnik i zaustavite ovo”, rekao je Dodik, aludirajući da je Petković trebalo da spreči dobacivanje opozicionih poslanika tokom njegovog obraćanja.

Dodik je kritikovao i premijera RS Radovana Viškovića zbog izjave da je možda bilo nekih pogrešnih poteza vlasti tokom vanrednog stanja, uvedenog zbog epidemije novog koronavirusa.

“Hoću da bude napisano u u skupštinskim zapisima da nije bilo nijedne greške za vreme vanrednog stanja”, naveo je Dodik.

Narodna skupština RS počela je danas posebnu sednicu na kojoj bi trebalo da bude doneta odluka o ukidanju vanrednog stanja, uvedenog 28. marta.

Dodik, koji je danas boravio u Istočnom Sarajevu, pojavio se pred kraj zasedanja i za govornicom proveo gotovo sat vremena.

(Beta)