Dodik: Kusturica treba da snima film o Jasenovcu

2

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica, kao neko ko razume istoriju srpskog nacionalnog stradanja, treba da snima film o Jasenovcu, te da je to ideja koja duže živi.

“Kusturica već duže vremena ima ideju, želju i volju da to uradi i mislim da je vreme za to, za razliku od onih koji podržavaju da to neki drugi snimaju. Snimanje filma o Jasenovcu treba dati našem autentičnom srpskom reditelju Emiru Kusturici da to uradi”, naglasio akao je Dodik, prenosi Srpskainfo.

Govoreći o sastanku zvaničnika iz Republike Srpske sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kojem će prisustvovati i reditelj Emir Kusturica, a koji će biti održan u sredu u Beogradu, Dodik je naglasio da na bazi razumevanja istorije i srpskog nacionalnog stradanja, kojeg Kusturica ima, to delo će na pravi način prikazati jasenovačko stradanje.

“To je ogromno stradanje koje je zadesilo naš narod, oskrnavilo nas i zaustavilo u istorijskom i nacionalnom razvoju i svemu onome što treba da bude poruka tog filma”, rekao je Dodik.

On je najavio da će Srbija i Republika Srpska o tim pitanjima razgovarati zajedno učestvovati.

2 KOMENTARA

  1. Све у реду, само не знам да ли би сценарио требало да напишу Селаковић или Весић ?

Comments are closed.