Dodeljene nagrade četvrtog Pozorišnog Kustendorfa

  0

  Četvrti Pozorišni Kustendorf reditelja Emira Kusturice završen je dodelom nagrada „Zlatni list” u četiri kategorije: najbolja predstava, najbolja režija, najbolja glumica i najbolji glumac.

  Nagrada za „Najboljeg glumca” dodeljena je Sergeju Čurakovu iz Državne pozorišne akademije iz Jaroslava, za ulogu Andreja Prozorova u predstavi „Čehov.nekst”.

  Za „Najbolju glumicu” proglašena je Sofija Mijatović za ulogu u predstavi „Kiseonik”, Akademije umetnosti u Novom Sadu.

  Za posvećenost u radu sa glumcima i preciznost rediteljskog izraza, nagrada „Zlatni list” za „Najbolju režiju” dodeljena je Milji Mazarak za predstavu „Kiseonik”, Akademije umetnosti u Novom Sadu.

  Nagrada „Zlatni list” za „Najbolju predstavu” dodeljena je Filmskoj akademiji iz Lođa za predstavu „Cena života”. „Baveći se temom koja ih se tiče i dotiče, upečatljivom i ujednačenom zajedničkom igrom, glumci ove predstavce uspeli su da uzdrmaju gledaoce istovremeno izazivajući u nama osećanje neprijatnosti i empatije, navodeći nas na duboko preispitivanje sopstvenih stavova prema invaliditetu i „ceni života”. – obrazložio je žiri koji su činili glumica Jovana Stoiljković, dramaturg Jelena Mijović i reditelj, Veljko Mićunović.

  Festival koji se odvijao pod nazivom „Društvo spektakla”, zatvorio je osnivač i umetnički direktor, Emir Kusturica.

  Kompanija NIS je četvrtu godinu zaredom generalni sponzor Pozorišnog Kustendorfa. „Podrška kulturnim manifestacijama veoma je važan segment društvene odgovornosti NIS-a. Mi smo prepoznali ideju Emira Kusturice da podrži mlade talentovane umetnike i pruži im priliku za afirmaciju, zato smo uz Pozorišni Kustendorf od njegovog osnivanja. NIS u svom društveno odgovornom angažovanju najveću pažnju posvećuje upravo razvoju mladih talenata i podrškom ovakvoj manifestaciji mi realizujemo ideju našeg slogana „Budućnost na delu”, izjavio je Stefan Despotović, direktor eksternih komunikacija NIS-a.