„Dočekujemo tuzlansku Slobodu u Hali sportova, a meni pored glave proleti tepsija…“

0
Foto: Nedeljnik

Pandemija koronavirusa promenila je svet, pa samim tim i sportski svet. nparasno su morali da se menjaju planovi, prialgođavaju organizacije različitih takmičenja – ali u suštini sve je stalo, a spoznali smo šta zaista znali ona izraubovana izreka da se sport igra zbog publike.

Tek, dešavalo se i ranije da se neke utakmice odlažu, pa se predsednik OKS i proslavljeni košarkaški trener Božidar Maljković, u razgovoru za „Novosti“, prisetio jedne – sa ovom situacijom svakako – neuporedive anegdote.

„Dešavalo mi se nekoliko puta u karijeri da neka viša sila prekine utakmicu, ili odloži mečeve na nekoliko dana. Prva anegdota je s početka moje karijere u novonegoradskom Radničkom. Dočekali smo tuzlansku Slobodu u Hali sportova i pored glave mi je proletela neka tepsija, poslužavnik. Meč je odmah bio prekinut. Zatim, tokom rata u Zalivu, kao trener Barselone sam putovao sa ekipom na meč Evrolige sa Makabijem u Tel Aviv, iako su svi procenili da je to sulud potez. Dok sam trenirao Unikahu, bile su velike poplave u Španiji…“, ispričao je Maljković.