Dobrotvorni bazar posvećen pomoći starim licima

  0

  Ovogodišnji Dobrotvorni bazar koji već 18. put organizuje Međunarodni klub žena biće održan u nedelju 1. decembra u hali 2 na Beogradskom sajmu od 10.00 do 16.00. Kao i prethodnih godina, cilj ove akcije je da se animiraju kompanije i ambasade da učestvuju i budu dobrotvori da bi se prikupila sredstva za podršku onima kojima je pomoć najpotrebnija.

  Prikupljena sredstva sa ovogodišnjeg bazara biće upotrebljena za poboljšanje kvaliteta života starih lica u Srbiji. Poziv za projekte-kandidate za dodelu sredstava prikupljenih na Bazaru otvoren je na jesen i trajaće do kraja godine. Pravo učešća imaju nevladine, neprofitne, lokalne kulturne i volonterske organizacije, kao i one koje se bave organizovanjem različitih vrsta kurseva.

  „Na Bazaru će na prodaju biti proizvodi iz 30 zemalja sveta na 27 prodajnih štandova, a biće organizovana i lutrija čiji se prihod takođe koristi za finansiranje projekata. Donacije u novcu već pristižu u fond za dobrotvorne akcije Međunarodnog kluba žena, kao i zanimljivi predlozi projekata“ rekla je predsednica Međunarodnog kluba žena i supruga ambasadora Švedske u Srbiji Milica Lundin.

  Scenski program na Dobrotvornom bazaru i ove godine okupiće izvođače iz zemalja učesnica koji će izvoditi muzička i plesna dela u kostimima svojih zemalja.

  Na prošlogodišnjem Bazaru učestvovale su 32 zemlje uz podršku svojih ambasada i mnoge kompanije koje su pružile tehničku i  logističku pomoć. Bazar je posetilo više od 2.500 građana. Prodajom doniranih proizvoda na štandovima, pojedinačnim novčanim donacijama i lutrijom prikupljeno je više od 32. 000 evra kojima je finansirano 11 projekata.

  Međunarodni klub žena je neprofitna organizacija koja okuplja supruge diplomata i biznismena iz 40 zemalja sveta koji su privremeno ili stalno nastanjeni u Srbiji  radi promocije kulturnog dijaloga, dobre volje, solidarnosti i razumevanja. One uz ogromnu pomoć svojih “domaćih” članica kluba na Dobrotvornom bazaru rade volonterski sa ciljem da animiraju kompanije i ambasade da pomažući Bazar istovremeno predstave svoje zemlje Beogradu.