Dobre vesti iz Holandije: Fudbalsko prvenstvo se nastavlja 19. juna

0

Dobre vesti stižu iz Holandije. Fudbalski savez te zemlje doneo je odluku posle video konferencije u utorak da se sezona nastavi 19. juna, piše N1.

Holandska liga je prva od većih u Evropi donela odluku o tačnom datumu nastavka sezone. Iako su skoro svi holandski klubovi prošle nedelje bili izričito protiv nastavka sezone, nakon odluke UEFA od pre nekoliko dana da lige moraju da se završe, KNVB je doneo konkretne odluke.

Klubovi su dobili i dodatna uputstva – da igrači mogu da počnu sa individualnim treninzima ili radom u „manjim grupama” 15.maja, a normalni treninzi mogli bi da počnu 29. maja.

Pre 19.juna igrali bi se zaostali mečevi Utreht – Ajaks i AZ – Fejenord. Do 19.juna igrači bi imali dovoljno vremena da se vrate u formu. Planirano je i da sezona bude završena do kraja jula.

Do kraja sezone u Holandiji preostalo je još osam prvenstvenih duela. Realno je da se prvi mečevi igraju pred praznim tribinama, a da finale kupa između Fejenorda i Utrehta bude odigrano što kasnije kako bi eventualno bilo publike na De Kajpu“.

Ako plan bude moguć, nova fudbalska sezona počeće 21.avgusta, a zbog održavanja Evropskog prvenstva, najverovatnije neće biti zimske pauze.

Sastanku su, osim predstvanika klubova, prisustvovali i predstavnici trenerske organizacije, navijačkih klubova i sindikata igrača.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus