“Dobio sam kritike, omalovažavanja i podsmehe. Rušeći mene, ruše Vučića…”: Prof. Stojan Radenović o prijemu kod predsednika

5
Foto: Igor Pavićević

Profesor Stojan Radenović izjavio je u intervjuu za dnevni list “Danas” da mu je, posle prijema kod predsednika Aleksandra Vučića, porasla cena među kolegama u Saudijskoj Arabiji, kao i da rušeći njega, ruše Vučića.

“Jedan mladi kolega iz Saudijske Arabije mi je pisao da je video na televiziji da me primio predsednik i zbog toga mi je čestitao. Porasla mi je cena kod njih zbog tog prijema. Ali uzaludno, obećao sam našem predsedniku da se vraćam u Srbiju i to je završena stvar. Dobio sam dosta kritika, omalovažavanja i podsmeha (…). Ali dobro. Setio sam se dela teksta M. Vitezovića sa kneževe večere uoči Kosovskog boja kada M. Obilić kaže: ‘Oni rušeći mene, ruše Lazara (Vučića)'”, rekao je profesor Radenović.

Na pitanje da li je posle prijema dobio nešto od države, profesor Radenović je rekao: “Istog dana kad me je predsednik primio, dobio sam laptop.”

Govoreći o tome šta misli, da li je trebalo da bude deo tog javnog nastupa u kome predsednik naređuje ministru koga sumnjiče za plagiranje, da baš on popravlja ugled Univerziteta u Beogradu, Radenović je rekao da je počastvovan što je bio prisutan.

“… Jer ovo je država svih nas i nije loše da i ja, eto, kao običan profesorčić prisustvujem dogovoru, predlozima odgovornih šta i kako popravljati u finansiranju. U poslednjih nekoliko godina bilo je više sumnji za plagiranje diploma i doktorata. Ali budimo iskreni, te sumnje su dolazile od političkih protivnika i još uvek nijedna nije potvrđena”, rekao je Radenović.

5 KOMENTARA

  1. Prof. Stojan Radenovic je nedavno bio predcednik komisije za skandalozni izbor Vesne Todorcevic sa FON-a u zvanje naucnog savetnika MI SANU i sad on kritikuje neistomisljenike! Sramota!!

  2. Jedino sto ovog “profesorcica” zanima je kolika mu je cena. Tj, koliko lap topova moze da strpa u zadnjicu. Primer da umnost i moral, osecaj za javni interes nis uvek u korelaciji.

  3. Tuzno, bas tuzno razmisljanje jednog ( bar bi po svim parametrima trebalo da bude) umnog coveka.

  4. Profesore, u matematickim kombinacijama ste tata-mata, u ovoj Vucicevoj ste piun. Samo branite njega, ne Srbiju. Steta da takav mozak kakav ste vi, ne moze da uoci u kakvu igru ulazite. Treba da branite studente koji protestuju, a ne one koji kupuju diplome i upropascavaju nasu Srbiju.

  5. Matematicki dokaziv komunisticki duh.
    Sramota da ovakva osoba zloupotrebljava narodno predanje ali, u slucaju komunista praxis.
    Bedna komunisticka srbijo bez ijednog coveka, samo logoraqsi u GUL-agu.

Comments are closed.