“Do poslednjeg trenutka sam se nadao da idem u Kinu… Nije više realno da dođem u Zvezdu…”

0
Foto Profimedia

Miloš Teodosić je ponovo uzburkao košarkašku, a pre svega “zvezdašku javnost” u Srbiji porukom da misli da više nije realno da dođe u Crvenu zvezdu, iako je to bila njegova velika želja.

Kada je tokom prethodne sezone završio NBA avanturu, mnogi su se nadali da će to biti prilika da obuče crveno-beli dres, ali Teodosić je završio u Bolonji, u dresu nekada slavnog Virtusa.

Teodosić je u ekskluzivnom intervjuu ua TV Arena, u emisiji “Teme do Arene”, rekao: “Mislim da više nije realno da dođem u Zvezdu.”

Teodosić je rekao i da “nikako ne bi voleo da bude deo onoga što se dešavalo prošle sezone u finalu ABA lige”, misleći na incidente tokom utakmica Zvezde i Budućnosti koji su u mnogome ugrozili ugled ABA lige.

Teodosić je govorio i o nacionalnom timu i Mundobaksetu koji je preskočio zbog povrede.

“Bilo mi je jako teško jer sam se nadao do poslednjeg trenutka da ću otići u Kinu. Moralo je da se pauzira minimum tri nedelje u tom trenutku, to je 5-6. septembar i onda ne bih mogao da igram bez treninga. Nije bilo realno jer u tom trenutku bih bio van igre mesec dana pa smo odluičili da ne idem”, rekao je Teo.

On kaže i da je ostvaren rezultat koji “niko nije očekivao niti mu se iko nadao”.

“Ne treba zaboraviti da je ovo SP bilo jako kvalitetno sa dosta kvalitetnih ekipa. Izgubili smo u četvrtfinalu koje je ja najbitnija utakmica na prvenstvu od sjajne ekipe koja igra atipično, protiv koje nismo mogli da nađemo rešenje koje smo nalazili u prethodnih utakmicama. Videla se ogromna želja kod igrača ali ostaje žal što se nije pobedila jer je bila velika šansa da se dođe do finala i napadne zlato. Jače su nam bile pripremne utakmice od ovih u grupi. To je ono što nam se malo obilo u glavu, što nismo imali ozbiljne utakmice u grupi gde smo dobijali po 30-40 razlike lagano. To je možda razlog gde je došlo do opuštanja pa nismo bili psihičkiu spremni za Španiju”, rekao je Teodosić.