Divac više nije generalni menadžer Kingsa: “Ovo je bila teška odluka…”

2
Foto Profimedia

Generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac napustiće tu poziciju posle pet godina.

Kingsi su saopštenjem potvrdili odluku Divca, čija ekipa je ove godine ponovo ostala bez plej-ofa, 14. godinu zaredom, sa učinkom od 31 pobede i 41 poraza.

“Bila mi je čast i privilegija raditi kao generalni menadžer Kingsa. Želim da se zahvalim Viveku na prilici i da pohvalim sve divne kolege sa kojima sam imao zadovoljstvo da radim tokom svog mandata. Sakramento i Kingsi će uvek imati posebno mesto u mom srcu i želim im sve najbolje u budućnosti”, izjavio je Divac.

“Ovo je bila teška odluka, ali verujemo da je ovo najbolji put kojim možemo da krenemo kako bismo izgradili pobednički tim koji naši navijači zaslužuju. Zahvalni smo Vladu na odlučnosti, posvećenosti i napornom radu na terenu i van njega. On će zauvek biti deo porodice Kingsa”, izjavio je vlasnik franšize Vivek Ranadive, navodi se u saopštenju.

Divčevu poziciju privremeno će preuzeti Džo Damers, doskorašnji savetnik, koji će biti uključen i u odabir novog genealnog menadžera

Dumars će učestvovati u potrazi za novim generalnim menadžerom i biće zadužen za vođenje tima dok budu trajali “prelazni rok” i draft.

Divac je od marta 2015. bio u upravi Kingsa, da bi krajem avgusta iste godine bio promovisan u potpredsednika košraških operacija i generalnog menadžera franišize.

2 KOMENTARA

Comments are closed.