Divac: Odluka da ne biramo Dončića je bila moja

0
Profimedia

Legendarni srpski košarkaš i donedavno generalni menadžer NBA tima iz Sakramenta Vlade Divac rekao je da je odluka da se na draftu 2018. godine bira Marvin Begli pre Luke Dončića bila njegova.

Divac se nakon još jedne loše sezone, u kojem su Kingsi ponovo ostali bez plej-ofa, povukao sa mesta prvog operativca franšize iz glavnog grada Kalifornije.

Za pet godina na toj funkciji Divac je uradio puno stvari na kojima mu javnost i navijači zameraju, a najveća greška koja mu se stavlja na dušu je propust i nebiranje Luke Dončića, sada velike zvezde lige i Dalasa, već draftovanje često povređenog krilnog igrača Marvina Beglija.

”To je bila moja odluka. I dalje verujem da je Marvin veliki potencijal, ali, trebalo mi je više vremena da to dokažem. Siguran sam da će Begli svima dokazati da nisu u pravu. Međutim, u ovoj ligi morate odmah da budete ‘pravi’. Ljudi nemaju strpljenja, ali sam se pomirio s tim”, istakao je Divac u razgovoru za Sakramento Bi, preneo je RTS.

Iako je crni niz ”kraljeva” bez plasmana u doigravanje produžen na istorijskih 14 sezona, Divac veruje da će uspesi i pobede uskoro doći, te ne odlazi sa lošim osećanjima.

“Zahvalan sam što sam imao prilike da budem generalni menadžer Sakramenta. Neću nikoga ‘baciti pod autobus’. Nikad ne znaš kada će se pojaviti druga prilika. Ono što je daleko važnije od cilja jeste način na koji se ponašate na putu do njega. Biću zadovoljan kada Kingsi počnu da pobeđuju”, poručio je nekada veliki as jugoslovenske košarke.