Discovery pojednostavljuje svoje poslovanje u zemljama Evrope, Bliskog istoka i Afrike – Nova organizacija će ubrzati digitalnu transformaciju pokretanjem efikasnosti i omogućavanjem novih investicija

  0
  Džejmi Kuk, generalni menadžera CEE & MEA (Centralna i Istočna Evropa, Bliski Istok, Afrika)

  Discovery usklađuje nekoliko svojih operativnih tržišta u zemljama EMEA kako bi poboljšao strateški fokus i omogućio dalja ulaganja u svoje D2C poslovanje.

  “Sistematski radimo na racionalizaciji našeg poslovanja i pronalaženju sinergija i efikasnosti na našem EMEA tržištu. Tokom godina prešli smo dug put i ovim restrukturiranjem definisali smo jasan put ka savremenom “lin” biznis modelu, gde imamo najbolju kompetentnost na svim tržištima. Kombinovanjem znanja i iskorišćavanja naše veličine, moći ćemo da pojednostavimo donošenje odluka, radimo brže i usredsređujemo se na buduće poslovne mogućnosti”, kaže Kasia Kili, predsednica i generalni direktor EMEA.

  U novoj EMEA reorganizaciji Džejmi Kuk imenovan je za generalnog menadžera CEE & MEA (Centralna i Istočna Evropa, Bliski Istok, Afrika). Kuk dolazi sa pozicije šefa kabineta potpredsednika EMEA tržišta. U isto vreme, portfolio Džejmsa Gibonsa preuređen je tako da pored UK tržišta obuhvata i nordijsko. Sa druge strane nordijsko tržište biće objedinjeno pod vođstvom Niklasa Norbija koji je bio zadužen za švedsko poslovanje od 2019. godine, a sada će odgovarati direktno Džejmsu Gibonsu. Beneluks će biti ujedinjen sa Nemačkom pod vođstvom generalnog menadžera Nemačke i Beneluksa Suzan Ajner, dok će Španija i Francuska biti ujedinjene pod vođstvom generalnog menadžera Iberije i Francuske, Antonia Ruiza. Lea Huper će preuzeti ulogu potpredsednika D2C Growth & Strategy International, a Espen Skoland je imenovan za potpredsednika zaduženog za komunikacije na EMEA tržištu.

  Posao CEEMCA (Centralna i Istočna Evropa, Mediteran, Centralna Azija) biće kombinovan sa ruskim, poslovanjem na Bliskom Istoku i Africi i našim timom za Pay TV kanale.