Direktor policije: Šačica huligana, privedene 23 osobe, za Noga čekamo stav tužilaštva…

1

Direktor policije Vladimir Rebić kao organizatore upada u Skupštinu Srbije označio je Danijela Kneževića i narodnog poslanika Srđana Noga i očekuje da će organizatori celog protesta biti utvrđeni u toku dana.

Rebić je na RTS-u rekao da je Knežević sa još četiri osobe sinoć uhapšen kada je upao u Skupštinu, dok se za hapšenje Noga, kako je rekao, “čeka stav tužilaštva”.

Direktor policije kazao je da je bio iznenađen jer je sinoćno okupljanje bilo spontano i nenajavljeno, kao i da je posebno iznenađen da “u demokratskom društvu neko kamenjem ugrožava život policije koja je pomagala građanima u borbi protiv korone”.

On je dodao da su teže povređena 43 policijska službenika i 17 demonstranata čiji stepen povreda će se tek utvrditi, zapaljeno je pet službenih vozila, povređena su tri policijska konja, uništeno više od 70 štitova i ostale opreme. Istakao je da je važno da je policija uspela da uspostavi javni red za šta joj je trebalo nekoliko sati.

“Svi ljudi će biti bezbedni, ovo je šačica huligana. Sprečili smo njihov pir i neka računaju da im plan neće poći za rukom , imamo odličnu saradnju sa tužialštvom, svi huligani će biti procesuirani”, rekao je Rebić.

On je dodao da je sinoć bilo angažovano oko 200 policajaca, da su se uzdržavali od primene sile i da su reagovali tek kad su napadnuti, kao i da su priveli ukupno 23 osobe.

(Beta)

1 KOMENTAR

Comments are closed.