Direktor policije: „Potraga za Kontićem relativno kasno raspisana zbog čega će neko odgovarati“

1
Foto MUP Srbije

(Beta) – Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je u slučaju brutalnog prebijanja mladića u Novom Sadu, o kome je objavljen snimak, policija obavila sve potrebne procedure ali da je to „moglo brže“, kao i da su utvrđeni propusti određenih policijskih službenika na nižem nivou.

Rebić je za televiziju Prva izjavio da nije zadovoljan kako je policija vodila taj slučaj i da „taj ko je grešio mora da odgovara“, ali da nije bilo „sistemske opstrukcije“ sa višeg nivoa.

„(Ministar policije Nebojša) Stefanović je naložio provere, kolege su utvrdile neke propuste. Nisam ni ja zadovoljan, svi koji nisu uradili kako treba mogu da očekuju odgovornost, ali ne postoji sistemska opstrukcija sa visokog nivoa rukovodjenja. Policijski sluzbenici u svim fazama nisu postupali u najbolji način“, kazao je Rebić.

Direktor policije naveo je da se pretpostavlja da se osumnjičeni u tom slučaju koji je okvalifikovan kao ubistvo u pokušaju Ivan Kontić nalazi u nekoj od zemalja u okruženju, kao i da očekuje da će on po poternici brzo biti pronadjen i izručen Srbiji.

On je rekao i da je „potraga (za Kontićem) relativno kasno raspisana zbog čega će neko odgovarati“.

Rebić je rekao da je za brutalno prebijanje mladića u Novom Sadu policija saznala od Kliničkog centra Vojvodine 24. avgusta i da je istog dana obavljena komunikacija sa Osnovnim javnim tužilaštvom, za šta postoje dokazi.

„Prijava nadležnom tužiocu je bila apsolutno blagovremena“, rekao je Rebić i dodao da je tužilaštvo prvo okvalifikovalo krivično delo kao nanošenje teške telesne povrede.

„U posed snimka došli smo 4. septembra, ponovo policijski službenik odlazi na konsultacije u Osnovno tužilaštvo i pokazuje tužiocu, on ostaje pri stavu da je delo nanošenje teške telesne povrede“, kazao je Rebić.

Rebić je naveo i da je oštećeni, odnosno brutalno prebijeni mladić, 2. septembra došao u tužilaštvo.

„Navodi ime Kontića i tom prilikom nama advokat pokazuje krivičnu prijavu kojom ovaj događaj kvalifikuje kao ubistvo u pokušaju“, rekao je Rebić.

Rebić je potvrdio da je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu 12. septembra prekvalifikovalo slučaj koji je vođen kao krivično delo nanošenje teške telesne povrede u pokušaj ubistva, a tada ga je preuzelo Više javno tužilaštvo.

Direktor policije je potvrdio i da je osumnjičeni 8. septembra lično došao u tužilaštvo da potpiše sporazum o priznanju krivice za ranije počinjeno krivično delo i naveo da je „postupajuci tužilac mogao da ne zna“ da je  u tom trenutku osumnjičen za nanošenje teške telesne povrede.

1 KOMENTAR

  1. “Potraga za Kontićem relativno kasno raspisana zbog čega će neko odgovarati”- „Добро јутро децо“! Жалосно је да поред тога колико је било потребно да се у овом случају распише потрага, исто толико је било потребно да се укаже на то да постоји проблем ! Шта је Ребићу помогло да дође до логичног закључка, очекујемо да прочитамо у наставцима ове саге. Сам то сигурно није могао.

Comments are closed.