Direktor policije: Plašim se za bezbednost svoje porodice, osećam se kao Jozef K…

2
Printscreen/YouTube/Novo jutro

(Beta) – Direktor policije Vladimir Rebić danas je rekao  da se zbog medijskih navoda koji ga povezuju sa kriminalnim tzv. „kavačkim klanom“ plaši za bezbednost svoje supruge i dvoje dece.

On je gostujući na TV Prva odbacio te navode „koji na bezobziran način ugrožavaju njegovu porodicu“, da svako ko ima sumnje u navodne kontakte sa kriminalom treba da ih iznese tužilaštvu, kao i da će se on rado odazvati i dokazati svoju nevinost.

Kako je dodao, ne plaši se za svoju bezbednost zato što je štićeno lice, ali da isti stepen zaštite ne uživaju članovi njegove najuže porodice.

Rebić je dodao i da se zbog cele situacije „oseća pomalo kao Jozef K.“, glavni lik književnog dela „Proces“ Franca Kafke. 

„Samo za razliku od njega (koji nije ni saznao svoju optužnicu), ja sam optužnicu video iz novinskog teksta gde me, koliko sam shvatio, optužuju što navijam za jedan (spotski) klub. Da li je to greh – ne bih rekao. Takođe velika razlika je što je Jozef K. bio samac, ja brinem za svoju porodicu. Kada neko napiše da sam pomagao kavačkom klanu, on šalje direktnu poruku drugom klanu da sam ja kriv za neko ubistvo“, rekao je Rebić.

Na pitanje zašto nije bio na konferenciji na kojjoj je objavljeno hapšenje vođe navijača Veljka Belvuka, Rebić je rekao da je bio na telefonskom sastanku sa direktorom „uticajne“ inostrane policijske službe, s kojim se dogovara saradnja o predstojećoj zajedničkoj akciji, ali da zbog istrage ne sme da iznosi detalje o sastanku.

„Procenio sam da nije korektno da otkazujem telefonski sastanak, a sama činjenica da su pored ministra (unutrašnjih poslova Aleksandra) Vulina bili čelnici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Policijske uprave za Grad Beograd predstavlja dovoljan signal“, rekao je Rebić i dodao da nije važno ko je bio na konferenciji, već šta je tom prilikom saopšteno. 

Rebić je takođe demantovao da je fudbalsku utakmicu između Crvene zvezde i Partizana gledao, iz stadionske lože, zajedno sa, nedavno uhapšenim vođom kriminalne grupe, Veljkom Belivukom.

„Utakmicu sam gledao pet-šest loža (od glavne lože, gde je bio Belivuk). Pod punom krivičnom odgovornošću tvrdim da nikada nisam sreo Veljka Belivuka“, rekao je Rebić.

2 KOMENTARA

  1. Jedan direktor policije takodje nije ,,kao ništa znao o Belivuku i svemu,pa koga vi pravite ludim….samo saslušati sve i pohapsiti koga treba,a saslušani moraju biti svi,od ministra policije pa na dalje….

Comments are closed.