Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić podržao kandidaturu Srbije za Evropa kup

    0

    Generalni direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, zajedno sa predstavnicima uprave OC Jahorina, posetio je Cirih gde je održan sastanak sa predstavnicima Međunarodne skijaške federacije. Najvažnija tema sastanka bila je kandidatura za Evropa kup, te je tim povodom Ljevanić izjavio: „Podržavam kandidaturu Srbije i smatram da je u regionu potrebno što više takmičenja evropskog i svetskog ranga, budući da se to pozitivno odražava na sve nas – stanovništvo, ali i privredu kako Bosne i Hercegovine, tako i Srbije. Evropa kup bi sigurno bio najadekvatniji način da pokažemo da imamo najmodernije ski centre u Evropi“.

    „Imamo iskustva u organizaciji takmičenja, a jedan od primera je i Eyof. Takođe, imamo i sve uslove od skijaške infrastrukture, novih i homologovanih staza, sistema za osnežavanje, veliki grad Sarajevo i aerodrom na samo 28 kilometara udaljenosti, bolnicu, heliodrom i sve ostalo što je neophodno za organizaciju jednog ovako prestižnog takmičenja. Potrebno je da sve tri planine, Jahorina, Bjelašnica i Ravna planina apliciraju zajedno, te da oformimo jedan tim koji će predstavljati ove tri planine. Zajednički rad i zajednička organizacija Evropa kupa bi nam svima mnogo donela, tako da bi to bio samo jedan korak bliže ka dovođenju Svetskog kupa, što nam je svakako krajnji cilj. Evropa kup je najbolji put za popularizaciju skijanja kao sporta i motivaciju novih i mladih skijaša, što je prioritet svih nas koji smo u ovom poslu “, dodao je Ljevanić.

    Na sastanku se razgovaralo i o novim investicijama na Jahorini i kvalitetu ponude, zahvaljujući kojoj Olimpijski centar može parirati najuređenijim Evropskim skijaškim destinacijama. Organizacija Evropa kupa bi bila kruna dobrog rada na toj planini i potvrda uspeha kako Jahorine, tako i cele Bosne i Hercegovine.