Direktor Kancelarije za KiM: „Vjosa Osmani nastavlja kampanju mržnje i neprijateljstva prema Beogradu…“

0
Printscreen/YouTube/TV HAPPY

(Beta) – „Novi ciklus u političkim odnosima sa Beogradom, umesto porukama o dijalogu i zajedničkom rešavanju problema, novoizabrana predsednica Kosova Vjosa Osmani nastavila je kampanjom mržnje i neprijateljstva prema Beogradu“, ocenio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković je u pisanoj izjavi naveo da „od dve izjave koje je za manje od 24 sata Osmani dala sa nove pozicije u okviru Privremenih institucija samouprave, obe su bile uperene prema Beogradu i obojene otvorenim animozitetom prema srpskim narodu“.

„To veoma jasno govori da će prioriteti nove vlasti u Prištini, umesto dijaloga i traganja za kompromisom biti ogoljena mržnja prema Srbima. U tome, nažalost, nije usamljena jer zapaljivu antisrpsku retoriku nastavlja da podgreva i njen politički mentor (predsednik pokreta Samoopredeljenje) Aljbin Кurti“, rekao je Petković.

Petković je naveo da je Beograd na putu dijaloga, kompromisa, zajedničkog traganja za rešenjem i ispunjavanju međunarodno priznatih obaveza „punih osam godina“  pozvao Osmani i Kurtija da „prevaziđu antisrpsku opsesiju“ i okrenu se dijalogu.