Đilas: Svi koji su jasna opozicija su dobrodošli…

2
Foto: Igor Pavićević

(Beta) –  Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da su “svi koji su protiv vlasti i koji su jasno opozicija režimu Aleksandra Vučića ” dobrodošli da potpišu zahteve za fer i slobodne izbore. 

Gostujući na televiziji N1, Đilas je rekao da su kontrola izbora, otvaranje medija i razdvajanje izbora tri ključna zahteva koje će opozicija postaviti pred vlasti u najavljenom nastavku dijaloga uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta. 

“Jedan od tih zahteva su mediji u Srbiji, pre svega mogućnost da se istina pojavi na Radio televiziji Srbije (RTS). Drugi zahtev je kontrola izbora jer režim više glasova dobija kroz pritiske na birače, kroz kapilarne glasove u javnim preduzećima. Suština je da napravimo mehanizam da čovek može slobodno da glasa a da se ne plaši za svoju budućnost. I naravno, ne mogu svi izbori da se održe u istom danu”, rekao je Đilas. 

Upitan da li će opozicija zajednički izaći sa tim zahtevima, rekao je da u Ujedinjenoj opoziciji Srbije ne postoji jedinstven stav ko će sve potpisati te zahteve. 

Narodna stranka je u više navrata odbacila mogućnost saradnje sa opozicionim strankama koje su učestvovale na junskim parlamentarnim izborima. 

2 KOMENTARA

  1. Pokazali ste da ne umete politikom da se bavite. Sklonite se. Možda dođu neki koji će umeti da se izbore sa kancerom SNS-a

  2. Растурисе СзС, формирасте УОС за који сам већ писао да је у страту издувос. Сада вам се распада и УОС-зову га и УОПС што је још смешније, и стигли сте нигде, а радили сте ништа. Потписујете захтеве са ПСГ, покретом коме је Вучић скупљао потписе за изборе. Колико их људи – грађани, сељљци, раднци цене то се видело на прошлим изборима када су им поклонили поверење које се мери у промилима. Са таквима ћете ви да правите опозицију, и са Тадићем, јер желите, у ствари, идеолошки кохерентнију опозицију прихватљиву немачким и евроатлантским менторима. То је у ствари опозиција ближа другосрбијанском моделу опозиције, него грађанско-патриотском моделу какв је био СзС. Штета је што се Чеда компромитовао у политичком смислу до коске, па не можете и њега да реинкартирате. На овај начин вођења трећеразредне политике омогућили сте Вучићу и напредњачким штеточинама опстанак на власти до 2030. год. . Ко зна због чега је то добро.

Comments are closed.