Đilas: “Posredovanje EU u dijalogu dobrodošlo, nećemo se odazvati pozivu Maje Gojković”

0
Foto Nedeljnik / Arhiva

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da je posredovanje Evropske unije u unapređenju izbornih uslova u Srbiji dobrodošlo, ali da opozicija neće učestvovati u razgovorima na koje poziva predsednica parlamenta Maja Gojković, preneo je N1.

“Ako Evropska unija želi da se posle sedam godina evropski standardi primenjuju i na onom delu Evrope koji se zove Srbija, mi smo srećni”, rekao je Đilas novinarima ispred Predsedništva Srbije i dodao da je dobro ukoliko neko iz međunarodne zajednice želi da posreduje da se dođe do adekvatnih izbornih uslova.

On je, međutim, naveo da svako ko misli da će se opozicija odazvati pozivu Maje Gojković ozbiljno potcenjuje i opoziciju i njenu odlučnost da se za te izborne uslove bori.

Đilas je rekao da je situacija takva da je veliki broj ljudi u Srbiji ucenjen poslom da glasa za stranku na vlasti i obezbeđuje takozvane sigurne glasove a da mediji sprečavaju bilo koga iz opozicije da nešto kaže.

“Izbori pod prisilom nisu izbori”, rekao je on i dodao da postoji spremnost da se učestvuje u dijalogu sa evropskim posrednicima i predstavnicima ukoliko oni žele da rešavaju takve stvari.