Đilas: “Nije bilo dovoljno ni pritiska iz Evrope, ni spremnosti da se Aleksandru Vučiću kaže da mora neke stvari da uskladi sa evropskim vrednostima”

2
Foto: Nedeljnik

“U Srbiji ne postoje uslovi za održavanje fer i demokratskih izbora i tu nema nikakvog izbora”, rekao je za Radio Slobodna Evropa predsednik opozicione Stranke slobode i pravde i jedan od lidera Saveza za Srbiju, opozicionog bloka koji će bojkovati parlamentarne i lokalne izbore zakazane za 21. jun, Dragan Đilas.

Đilas je svestan da je za krupne promene i demokratske izbore neophodna podrška Evropske unije, ali dodaje i da deo odgovornosti zbog toga što “ne postoje uslovi da bi do pravih izbora došlo” vidi i u Evropskoj uniji, piše RSE

Đilas je istakao da se protivi uzimanju kredita od Kineza bez tendera i od kupovine oružja od Rusije, jer je ljudima u Srbiji dosta ratovanja.

Rešenje problema nije u tome što će “neko u Srbiji potpisati neki sporazum po kojem će Kosovo ući u Ujedinjene nacije”, dodao je on i naglasio da veruje da je rešenje u pomirenju naroda.

“Da se od mene traži da potpišem sporazum po kome Srbija daje saglasnost Kosovu da uđe u Ujedinjene nacije, ja to ne bih uradio”, poručio je on. 

Đilas je potvrdio da su predstavnici Saveza za Srbiju 9. juna imali razgovor sa evroparlamentarcima Tanjom Fajon i Vladimirom Bilčikom i tada im je Borko Stefanović preneo stav da ne postoje nikakvi uslovi za izbore u Srbiji, od pravnih pa do zdravstvenih.

“Mi ne možemo da očekujemo da će ljudi iz Evrope biti za bojkot izbora. Oni će biti za dogovor oko izbornih procedura vlasti i opozicije”, predočio je on. 

“Jasno je sad svima da je trebalo naći model kao za Makedoniju i Crnu Goru, što nije urađeno je, po mom mišljenju, nije bilo dovoljno ni pritiska iz Evrope, ni spremnosti da se Aleksandru Vučiću kaže da mora neke stvari da uskladi sa evropskim vrednostima i standardima”, ocenio je Đilas.

2 KOMENTARA

  1. djilasi opet….govori apsolutnu neistinu(on nikada ne laze I nikada ne govori is tiny)
    Madam se da je jedini takav u porodici.

  2. Čudno, izgleda da Djilas nije obavešten, i u Evropi je tajkunima zabranjeno da kupuju stranke, manipulišu studentima, potkupljuju političare…

Comments are closed.