Digital konferencija Konfindustrije Srbije – “5G and enabled technologies conference”

    0

    U svetu se uveliko govori  o mogućnostima 5G mreže i njenog uticaja. Šta je, međutim, neophodno da bi 5G postala stvarnost? Na ovogodišnjoj digital konferenciji Konfindustrije Srbije,  pod nazivom “5G and enabled technologies conference”, koja će se održati 30. oktobra u svečanoj Sali Skupštine grada,  govoriće se upravo o ovoj temi, sa posebnim fokusom na veću brzinu, nižu latenciju i mogućnost povezivanja mnogo više uređaja odjednom. Kako 5G bude napredovala, bezbednost će postati još veća potreba. Stoga će se na ovoj konferenciji analizirati i upotreba blockchain tehnologije kao garancija za privatnost, transparentnost i sigurnost.

    Specijalna gošća konferencije biće Loreta Džozef (Loretta Joseph), savetnica brojnim vladama, međunarodnim organizacijama i kompanijama za blockchain tehnologije, među kojima su OEBS i OECD.

    Pored brojnih domaćih eksperata i predstavnika domaćih telekomunikacionih operatera, na konferenciji će takođe govoriti i zamenik gradonačelnika Grada Torina Marko Pironti (Marco Pironti), zadužen za inovacije i sprovođenje strategije smart city koncepta; zatim Rikardo Maskolo (Riccardo Mascolo) glavni čovek kompanije „Erikson“ za strategiju i razvoj u jugoistočnoj Evropi, kao i Đampaolo Fjorentino (Giampaolo Fiorentino), član upravnog odbora zajedničke inicijative Evropske komisije i evropske IKT industrije „5G PPP“  (5G Infrastructure Public Private Partnership).

    Organizaciju konferencije su kroz pokroviteljstvo podržali Ambasada Italije i Grad Beograd.