Detalji istrage o testovima iz matematike: “U 15 škola kese otvorene pre vremena, ali uz prisustvo komisije i supervizora”

0
Foto: Tanjug

U 15 škola u Srbiji kese sa testovima iz matematike otvorene su pre vremena, ali u prisustvu supervizora i komisije, o čemu postoje zapisnici, objavio je “Blic“.

Zadaci iz matematike, međutim, ne bi trabalo da su procureli iz ovih škola, jer su se “provaljeni testovi” pojavili na internetu još sinoć.

“Međutim, i pored toga biće dodatno provereno šta se tačno dešavalo u tih 15 škola, od kojih su pet škola u Beogradu, dve u Subotici, dve u Pirotu, dve u Užicu i po jedna u Vranju, Prijepolju, Zrenjeninu i Putincima kod Rume”, izjavio je neimenovani sagovornik “Blica” za koji taj list tvrdi da je blizak istrazi koju Ministratsvo prosvete sprovodi u školama širom Srbije.

Kako piše “Blic”, policija trenutno istražuje Zavod za kvalitet i štampariju u kojoj su zadaci pripremani i štampani.

Polaganje testa iz matematike u okviru male mature odloženo je jutros, jer su se sinoć na društvenim mrežama pojavili rukom pisani zadaci iz matematike.

Ministarstvo prosvete je donelo odluku rano jutros da se test iz matematike odloži za četvrtak, od 9 do 11 časova. Takođe, Ministrastvo je donelo odluku da iz predostrožnosti povuče i kombinovani test i zameni ga rezervnim.

Sve o ovoj temi pročitajte OVDE.