Desetinka ih je delila od pobede, a onda su promašili četiri slobodna bacanja na kraju produžetka: Turska propustila istorijsku priliku da savlada Sjedinjene Američke Države

0
Foto: FIBA Mundobasket

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država savladala je Tursku, ili je, bolje rečeno, Turska samu sebe pobedila. Imali su tri šanse izabranici Ufuka Saridže da dotuku favorizovanog protivnika i nisu iskoristili nijednu. Na kraju pobeda Amerikanaca 93:92.

Od početka utakmice, videlo se da je reprezentacija Turske veoma dobro pripremljena za ovaj meč i da će biti znatno tvrđi orah za tim Grega Popovića, nego što je bilo ko očekivao.

I kako je odmicala utakmica svi su očekivali da se Amerikanci konačno odlepe na veću razliku i privedu meč kraju.

Ne samo da se to nije dogodilo, nego su Turci imali priliku da pobede.

Vodili su 81:79, Amerikanci su imali poslednji napad, a Tejtum je uputio šut van balansa koji je išao daleko od obruča. Ipak, tom prilikom je fauliran i imao je tri slobodna bacanja. Ubacio je tri i odveo meč u produžetke.

Ponovo su svi očekivali da će Amerikanci da prelome meč u svoju korist i ponovo su se Turci držali mnogo bolje od očekivanja. Imali su poen prednosti i dva slobodna bacanja uz loptu sa strane.

Balbaj je promašio oba slobodna bacanja, Osman zatim izvukao nova slobodna bacanja i promašio oba kao i njegov reprezentativni drug.

Na kraju je Midlton fauliran na polaganju i doneo je pobedu svom timu sa linije slobodnih bacanja.

Greg Popović je aplaudirao Saridži, ali teško da bilo šta može da uteši selektora Turske kada je pobeda uspela da mu se izmigolji iz ruke tako surovo, a nedostajala je još samo jedna desetinka.