Dermatološki provereno, za negu protiv bora: Hyalu B5

  0

  Hijaluronska kiselina je nezaobilazan sastojak u anti-ageing preparatima. Brend La Roche-Posay iskoristio je ovaj molekul kako bi pomogao damama u borbi sa izraženim borama i gubitkom ispunjenosti kože. Formula Hyalu B5 seruma sadrži dve vrste hijaluronske kiseline, vitamin B i madecassoside. Razvijena je na način da ne izaziva alergijsku reakciju, a testirana je i na veoma osetljivoj koži. Zahvaljujući učinkovitim sastojcima koji trenutno daju osveženi izgled koži lica, ovaj proizvod osvojio je i srca miliona žena.

  Budi i ti dama koju će osvojiti #malaplavatajna Hyalu B5 seruma, a pored benefita ovog proizvoda i moćne hijaluronske kiseline, pozivamo te da u nastavku teksta, zajedno sa dr Nevenkom V. Dokmanović, saznaš i najčešće pogrešne tvrdnje u vezi sa starenjem kože i sprečavanjem ovog procesa.

  „Nasledni faktor je ključan kada su bore u pitanju.“

  Od roditelja ste sigurno nasledili boju očiju, možda im pripisujete zasluge za sopstveni osećaj za humor, ali sklonost borama na licu nije puka posledica genetike.

  „Čak 70 odsto vidljivih promena na koži tokom života, posledica su štetnog uticaja sunca i drugih spoljnih faktora, što se naziva fotostarenjem, a ukupan stil života i odnos zdravih i štetnih navika takođe ulazi u kalkulaciju“, objašnjava specijalistkinja dermatologije, dr Nevenka V. Dokmanović.

  Dobra vest je da, zahvaljujući najsavremenijim kozmetičkim i farmaceutskim pristupima, na tržištu postoje proizvodi koji mogu sprečiti preuranjeno starenje kože i u znatnoj meri ublažiti postojeće znakove ovog procesa. Važno je biti mudar u izboru i dosledan u njihovoj primeni.

   „’Home made’ maske za lice jednako su delotvorne kao i brendirani kozmetički preparati.“

  Nažalost, eliksir mladosti nećete pronaći među teglama u špajzu. Kriška svežeg krastavca na čelu nedeljom popodne pruža subjektivni osećaj zadovoljstva, ali vidljive i trajnije rezultate možete očekivati prvenstveno kontinuiranom upotrebom ekspertske nege.  

  Doktorka Dokmanović naglašava da su od presudne važnosti za učinkovitost tretmana promišljen izbor aktivnih sastojaka koje stimulišu ćelije kože, njihov balans u formulaciji i izbor formulacije prema tipu i stanju kože.

  „Hijaluronska kiselina u kozmetičkim proizvodima je isključivo marketinški trik.“

  Pojašnjenje koje daje doktorka Dokmanović o ulozi hijaluronske kiseline u ćelijama kože, pomoći će vam da sami pronađete odgovor na ovu tvrdnju:

   „Hijaluronska kiselina je jedinstven polisaharid i glavna odgovorna komponenta za hidrataciju kože, sa izraženim detoksikacionom dejstvom. Samo jedan njen molekul u stanju je da zadrži i do 500 molekula vode. Klinički je dokazano da se od 25. godine života prisustvo hijalurona u koži smanjuje, u 35. godini pada na 80 odsto, a posle 55. je oko 40 odsto ili niži“, kaže doktorka.

  Ona ističe da starenje smanjuje i biodostupnost hijalurona i povećava degradaciju postojećih zaliha, a to posledično vodi pojačanoj suvoći kože i padu koncentracija hijaluronske kiseline u njenim dubljim slojevima. Stoga, vrhunska nega koja daje zadovoljavajuće efekte mora biti oslonjena na hijaluron kao važnu komponentu koja ćelijama kože vraća mladalačku vitalnost.

  Kada ste uneli reda u džumbus online saveta, spremni ste da uvidite i zašto dr Dokmanović jedan proizvod iz La Roche-Posay laboratorije smatra revolucionarnim saveznikom u borbi protiv starenja kože.

  Reč je o Hyalu B5serumu #malojplavojtajni očuvanog mladalačkog izgleda kože. Ovaj La Roche-Posay proizvod za negu protiv bora, minimalizuje znakove starenja na licu. Znatno smanjuje vidljivost bora, a licu vraća svežinu i jedrinu. Jedinstvena kombinacija sastojaka – visoka koncentracija dve vrste čiste hijaluronske kiseline, vitamina B5, madecassoside i La Roche-Posay termalne vode – opravdaće sva vaša očekivanja od anti-age proizvoda.

  Dodatne pozitivne rezultate Hyalu B5daje ako se redovno nanosi na predeo vrata, a doktorka Dokmanović savetuje njegovu upotrebu i nakon kozmetičkih postupaka i estetskih zahvata, obzirom da smanjuje crvenilo i održava efekat procedure.

  Koju supermoć ima svaki od sastojaka Hyalu B5 seruma?

  Hijaluronska kiselina visoke molekularne mase omogućava zadržavanje vlage i popunjavanje tankih linija i bora tako što stvara nevidljivu barijeru na površini kože. Druga hijaluronska kiselina, niske molekularne mase, prodire u kožu i popunjava je iznutra, čime podstiče ćelijsku obnovu. Vitamin B5 pomaže procese prirodne obnove barijere kože, a madecassoside se koristi za njeno smirivanje i obnovu. La Roche-Posay termalna voda sadrži mnoštvo minerala, i sprečava delovanje slobodnih radikala koji ubrzavaju starenje. I svi ovi efekti donose vam intenzivan i istovremen užitak.