Đerlek: “Sredinom januara nam stiže 500.000 doza ruske vakcine…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Državni sekretar u Ministarstu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je da očekuje da Srbija sredinom januara dobije oko 500.000 doza ruske vakcine Sputnjik, a dobiće i velike količine kineske vakcine protiv koronavirusa, prenosi N1.

„Od petka će biti više od 110 punktova za vakcinaciju u Srbiji“, rekao je za Đerlek, koji je i predsednik Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju, podsetivši da je planom predviđeno vakcinisanje po određenim grupama.

Đerlek, koji je u sredu primio rusku vakcinu, rekao je da nije bilo neželjenih efekata i da građani neće pogrešiti da prime bilo koju vakcinu ako je odobrena.

„Ministarstvo zdravlja je potpuno spremno za masovnu imunizaciju, kad vakcinišemo između 1.400.000 i 3.000.000 građana moći ćemo da kažemo da smo blizu pobede nad koronom“, rekao je Đerlek.

On je ocenio da je virus „malo popustio“, s obzirom na broj novozaraženih i hospitalizovanih, ali su bolnice pune i mora se biti obazriv, jer kako je rekao „korona može da iznenadi a jedna greška može skupo da košta“.

Đerlek je rekao i da ga „nervira“ što pojedini mediji navode da postoji podela u državnom vrhu prema tome ko je primio koju vakcinu, što je, naveo je, netačno.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!