Deo navijača Partizana vređao Vučića: Klub se ogradio…

0
(BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS)

(Beta) – Fudbalski klub Partizan saopštio je da se ograđuje od navijača koji su na utakmici protiv Proletera vređali predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Partizan se protivi političkim parolama i zloupotrebama navijača na stadionima u političke svrhe. Ističemo da nijedan član aktuelne uprave FK Partizan ne bi sebi dozvolio da podrži vređanje institucija države Srbije”, navodi se u saopštenju.

Iz Partizana su naveli da taj klub nije bio organizator utakmice i “zato ne može da snosi odgovornost za neprimereno ponašanje grupe navijača na zapadnoj tribini”.

Partizan je, istovremeno, zahvalio navijačima sa južne tribine i većini gledalaca zapadne zbog “fer i sportskog navijanja i podrške timu”.

Dodaje se da fudbalski klub Partizan “prepoznaje i podržava sve napore predsednika republike i ostalih institucija države, koji doprinose da se kvalitet fudbala i sporta u našoj zemlji podigne na viši nivo”.

“Uprava FK Partizan braniće svoj klub i nikome neće dozvoliti da strahom i uvredama pokuša da oskrnavi državu, FK Partizan i sport”, piše u saopštenju.

Takođe, ističe se da Partizan “sve predstavnike medija doživljava kao partnere, sa zajedničkim ciljem – informisanje javnosti i armije navijača o svim aktuelnim događajima u našem klubu”.

“Otvoreni smo za svaku dobronamernu kritiku, protiv smo senzacionalističkih naslova koji ne doprinose stvaranju pozitivne atmosfere i prevazilaženju problema”, navodi se u saopštenju.

Fudbalski klub Partizan je saopštio da želi regularnu domaću ligu, uspešan nastup svih srpskih klubova u Evropi i pune tribine.