Demokratska stranka podržala nezadovoljne lekare: Smeniti kompletan Krizni štab

1
Foto: Demokratska stranka

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da su potpuno opravdani zahtevi lekara koji traže da se zbog gubitka poverenja građana promeni sastav Kriznog štaba za borbu protiv pandemije koronavirusa.

“Resorni odbor DS za zdravstvo u potpunosti podržava stavove iz pisma koje je Vladi Srbije uputila respektabilna grupa od 350 lekara. Podrška nije motivisana samo kolegijalnom solidarnošću i činjenicom da su zahtevi iz pisma lekara delom istovetni zahtevima Resornog odbora, nego prevashodno time što su ti zahtevi potpuno osnovani i za medicinsku struku potpuno opravdani”, navodi se.

DS je ocenila da je smena kompletnog Kriznog štaba neophodan uslov da bi građani Srbije počeli da veruju u uspeh borbe protiv koronavirusa i da i ta borba konačno postala efikasna.

“Resorni odbor DS-a podržava i ostale zahteve kolega lekara iznetih u pismu, a koji su vezani za odnos prema medicinskom osoblju od strane pojedinih rukovodilaca zdravstvenog sistema, kao i državnog rukovodstva”, dodaje se.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Kod privatnika kad si nezadovoljan i ne odgovara ti nesto onda pocnes da trazi bolji posao ili raspravljas se sa gazdom i on ako mu ne odgovaras aktivira sporazumni otkaz koji si potpisao pri zaposljavanju. Ovi sto rade za drzavu mogu da pljuju poslodavca dokle i koliko hoce.

Comments are closed.